Connect with us

BiH

Užas u Modriči: Radnik u Domu zdravlja seksualno uznemiravao maloljetnicu

Direktor ove ustanove odmah je suspendovao rendgen tehničara Dragomira Eleza, i potvrdio da ovo nije prvi takav slučaj. Elez se nije javljao na telefon, prenosi RTRS.

Otac šesnaestogodišnje devojčice Ljubiša Bosić je uznemiren i uplašen za zdravlje svog deteta. S gorčinom priča šta se desilo njegovoj ćerki prilikom rendgenskog snimanja.

– Uhvatio mi je dete nakon snimka i počeo da je ljubi po vratu. Dete se otelo od njega, otišlo u svlačionu, a on je izjavio da da razume njen stav pošto nije udata. Kako dete od 16 godina može bit udato, je li normalno da u javnoj ustanovi radi takva osoba – ogorčeno govori Ljubiša Bosić iz Dugog Polja kod Modriče.

U Domu zdravlja priznaju da ovo nije jedini Elezov slučaj seksualnog uznemiravanja. Odmah je udaljen sa posla i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak.

– Nije prvi put, naime i ranije se događalo. Ovakve pojave teško je predvideti, preventivno se ne može delovati, ali adekvatna i stroga izrečena mera može preventivno delovati da se ovakve pojave suzbiju u zdravstvenom sistemu – kaže Goran Mlinarević, direktor Doma zdravlja Modriča.

U policiji kažu da su preduzete sve zakonske radnje i da je tužilac za maloletnike naredio da se protiv prijavljene osobe pokrene prekršajni postupak jer, po njegovom mišljenju, događaj nema obeležja krivičnog dela.

– Ogorčen sam kao i svaki roditelj, tako se osećam, pravdu ne mogu uzeti u svoje ruke, moram odgovarati – dodaje otac maloletnice.

Modričani su uznemireni i traže da se Darko Elez najoštrije kazni.

– Mislim da je psihopata, strašno, ja sam bila više puta u Domu zdravlja i bukvalno sam bežala od njega, jer je takav čovek, ja ga dobro znam… Takvi ljudi nisu za druženje, šetnje među ostalim svetom. Ja bih ga zatvorio u ludnicu, ništa drugo… Pa ja mislim da treba hitno u zatvor, ništa drugo – samo su neki od stavova stanovnika Modriče.

Kako RTRS nezvanično saznaje radnika Doma zdravlja, Elez je zbog sličnih ispada već bio disciplinski kažnjavan. Bio je čak i udaljen sa posla, ali ga je sud vratio.

izvor:blicrs

Advertisement

Najnovije