Connect with us

Svijet

Četiri mjeseca spavao pored mrtve majke jer nije imao novac za sahranu

Novica S. (60) iz sela Sikole kod Negotina je više od četiri mjeseca u kući držao tijelo svoje mrtve majke Desanke Gačić (77).

On je majku obukao i stavio je u krevet u njenoj sobi. Novica se najnormalnije ponašao tih dana, išao po selu, pričao sa ljudima, spremao ručak i spavao u sobi u kojoj je bilo telo njegove preminule majke! Kako saznajemo, Desankin sin je u policiji rekao da nije imao novca da je sahrani. Inače, prema saznanjima Alo!, Novica S. ima teške psihičke probleme.

Pošto više meseci nisu viđali Desanku, komšije su se zabrinule i njen nestanak su prijavile policiji. U Desankinu kuću je odmah otišla ekipa policije, zajedno sa lekarom Hitne službe, a prizor koji su zatekli u kući bio je više nego užasan.

– U krevetu u kojem je starica najvjerovatnije i preminula zatekli smo samo kostur. Nije bilo tragova nasilne smrti – rekla nam je mrtvozornica Aleksandra Paunović.

Na kosturu su se nazirali tragovi odjeće koju je starica imala na sebi i prostirke kojom je bila prekrivena. Nikome još nije jasno kako je u kući u kojoj se prethodnih mjeseci raspadalo tijelo boravio njen sin.

– Smrad je bio u cijeloj kući, koja je toliko trošna da samo što se nije srušila. Krevet na kojem je ležala starica počeo je da truli od tijela koje se na njemu raspadalo. Vjerovatno bi se proces raspadanja tijela ubrzao da se u sobi ložilo – dodaje naš sagovornik blizak istrazi.

Nesrećna starica živela je u kući sama sa šezdesetogodišnjim sinom. Zanimljivo je što staričin sin od trenutka njene smrti nije podizao majčinu penziju. Porodica Gačić, kako saznajemo, nije bila korisnik socijalne pomoći.

– Nismo je viđali tokom zime. Znali smo da nema kuda da ode, ali opet, sve smo se nadali da ćemo je sresti. Otkad su je pronašli, nema ni sina. Niko ne zna kuda je otišao. Pričaju ljudi da je imao psihičkih problema, ali on nikoga nije dirao. Kažu da je umrla prirodnom smrću – priča jedna od komšinica nesrećne žene.

Da starice nema primetio je i seoski poštar. Međutim, to ga nije navelo da slučaj prijavi policiji.

– Nije njegov posao da ispituje gdje su ljudi. Nema on šta da priča za novine. Sve tražite preko naše službe za informisanje – kratko nam je rekla njegova koleginica i dodala da je on na terenu i da pozovemo kasnije.

Selo Sikole, u opštini Negotin, ima oko 800 žitelja. Ni najstariji mještani ne pamte da je neko skrivao smrt svog bližnjeg.

izvor: Blic

Advertisement

Najnovije