Connect with us

BiH

Majka ubijene Danke: hoću da legnem kraj nje

I nebo iznad Skugrića plakalo je juče za trogodišnjom Dankom, koju je pre tri dana ubio otac Goran Mišanović, a koja je sahranjena juče. Onda se, u podne, pojavilo sunce da obasja put malom anđelu. Kada je nepregledna povorka krenula prema seoskom groblju, sa malim belim kovčegom u kom je lažala Danka, jauci majke Sanje parali su posavsku ravnicu.

rs-modrica_620x0 rs-modrica-MALA

– Oprosti mi, Dano, što te nisam stigla spasiti. Kako si mu potrčala u zagrljaj. Dano, hoćeš mleka da ti da mama? Šta si ti zgrešila, da u zemlju legneš? Mislila sam, voli je. Što ne odoh u subotu kad me je zvao da ubije mene, Dano, sine, nije te majka mogla sačuvati – jecala je Sanja.

Svaki njen jecaj je izazivao je suze kod oko hiljadu građana koji su došli na poslednji ispraćaj male Danke.

Sveštenik Vojo Stefanović je očitao samo molitvu u kući.

– Po zakonima naše crkve nije dozvoljeno činiti opelo nekrštenom – snebivajući se objasnio je seoski sveštenik koji je ipak išao na čelu tužne povorke.

Umesto opela, novinar Slađan Jeremić se oprostio od male Danke u ime porodice.

– Draga devojčice, putuj u večnost onako kao si živela, detinje nevino, čisto i bezgrešno. Mama, ujak, deda, bake, tetka, svi će da te čuvaju u najdražem sećanju – rekao je Jeremić opraštajući se od devojčice.

Na čelu povorke sa krstom je bio Dušan Mišić, čovek koji je trebalo ovih dana da bude kum na krštenju maloj Danki.

– Ovo je strahota, ovo je nemoguće, kao da smo svi izludeli ili smo u nekom ružnom snu – kaže Mišić, stežući krst uz sebe dok mu se suze kotrljaju niz lice.

Na groblju majku Sanju ne mogu da odvoje od kovčega.

– Pustite me, hoću da idem sa njom, hoću da legnem kraj nje, bako Slavo šaljem ti našeg anđela da ga čuvaš – kroz jecaj je izgovorila Sanja i pala u nesvest.

izvor: novosti.rs

Advertisement

Najnovije