Connect with us

BiH

Od sutra na našim putevima počinje upotreba „dual redflex“ radara

U cilju povećanja stepena bezbjednosti saobraćaja Centar javne bezbjednosti Doboj provodi regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja motornih vozila.

Tokom akcije, od 14. marta ove godine na putevima koje operativno pokriva CJB Doboj, u dnevnim i noćnim časovima biće korišten i „dual redflex“ radar kojim će se, bez zaustavljanja od strane policijskih službenika, vršiti kontrola brzine kretanja motornih vozila. Korištenje „dual redflex“ radara omogućava da se nezavisno od vremenskih prilika i vidljivosti, na udaljenosti do 500 metara istovremeno detektuje brzina kretanja vozila, saobraćajna traka kojom se vozilo kreće, kao i pozicija snimljenog vozila. Uređaj, takođe, istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila. Bitno je napomenuti da uređaj posjeduje memoriju na koju policajac ne može da
utiče, čime se eliminiše mogućnost korupcije.

Korištenjem „dual redflex“ radara krajem februara tekuće godine na putevima koje operativno pokriva CJB Doboj evidentiran je prolazak 12.892 vozila, od čega je evidentirano 2.865 prekršaja koji se odnose na prekoračenje brzine kretanja vozila. Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran „dual redflex“ radarom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.

Centar javne bezbjednosti Doboj apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito ona koja se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, te da ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Najnovije