FOLLOW US ON SOCIAL

Osigurana lica Fonda zdravstvenog osiguranja RS putem internet stranice Fonda od sada mogu da provjere svoj status osiguranja, tj. da li mogu da ovjere zdravstvenu knjižicu, kao i da provjere kada su i u kojoj zdravstvenoj ustanovi zakazani za magnetnu rezonancu ili kompjuterizovanu tomografiju.

Ove novine, kao i android aplikacija, omogućene su zahvaljujući novoj internet stranici FZO RS, koja pored modernijeg dizajna omogućava korisnicima da na jednostavniji način saznaju sve o zdravstvenom osiguranju, pravima osiguranika i svim drugim značajnijim aktivnostima Fonda.

Novina je i da će Fond ubuduće osim tradicionalnih medija i internet stranice, javnost informisati i putem društvenih mreža – Fejsbuka i Tvitera. Cilj nam je da maksimalno približimo našu instituciju građanima, kao i medijima, prvenstveno poboljšanjem informisanosti o zdravstvenom osiguranju i pravima osiguranih lica. Namjera je, takođe, i da olakšamo rad predstavnicima sedme sile, te da dodatno unaprijedimo transparentnost i da budemo na raspolaganju svim našim korisnicima.

Kao i do sada, na internet stranici su dostupne sve najznačajnije informacije iz obaveznog zdravstvenog osiguranja, a, između ostalog, sada je dostupan sadržaj i na engleskom jeziku i dr.

Pored pomenutih ”E servisa” – provjera statusa osiguranja i zakazanog termina za MR i KT, FZO će u narednom periodu korisnicima internet stranice omogućiti korišćenje i drugih elektronskih servisa. Inače, na internet stranici su dostupi pravilnici Fonda, liste lijekova koje finansira FZO, cjenovnici zdravstvenih usluga i medicinskih sredstava, prava osiguranih lica, procedure ostvarivanja prava, spiskovi ustanova sa kojima FZO ima ugovore, javni pozivi, tenderi, najnovije vijesti, kontakt telefoni i drugo. Web stranica Fonda je dostupna na adresi: www.zdravstvo-srpske.org.

Provjeri statusa zdravstvenog osiguranja možete pristupiti klikom na link ovdje, a zatim popunite polja JMB, broj zdravstvene knjižice i unesite sigurnosni kod sa slike. Nakon toga idite na opciju “Provjeri” i dobićete rezultate.

provjera