FOLLOW US ON SOCIAL

5 miliona

Da, 5 miliona dolara, nije lažna vijest! „The Global Challenges Foundation“ čiji je osnivač švedski milijarder László Szombatfalvy, planira da isplati 5 miliona dolara onome ko uspije da riješi trenutnu veoma zapetljanu situaciju po pitanju svjetskih zbivanja.

Szombatfalvy je napisao na sajtu svoje fondacije u nedavno objavljenoj poruci, svijetu je potrebna nova ideja i filozofija uređenja država, koja će izvući čitavu planetu iz problema kojima se ne vidi kraj, a za rešavanje uzroka je možda i prekasno!

The Global Challenges Prize 2017 će biti dodijeljena onom pojedincu ili grupi, univerzitetu, kompaniji ili udruženju koje može poslovati bilo gdje na svijetu, a koje predloži najbolje alternativno rešenje za model državnog uređenja, bilo da taj prijedlog bude nešto poput „popravnog ispita“ za već postojeće i poznate ili kao potpuno nova reforma cjelokupnih, nama do sada poznatih, državnih uređenja. Novi model morao bi da bude jasan i da definiše probleme i ukaže u kojoj sferi uređenja bi morale da se naprave promjene, a neke na koje već sama fondacija ukazuje su – klimatske promjene, prenaseljenost i povećanje broja stanovnika u određenim dijelovima svijeta, problem siromaštva i slični!

Ako vi imate rešenje za buduće generacije, za one koji tek dolaze, i želite da im obezbijedite bolje uslove za život, a mislite da imate dobar plan, zašto da ne zaradite tih 5 miliona!

30. septembar je krajnji rok za prijavljivanje prijedloga, nakon čega će se spisak najboljih ideja pojaviti na sajtu fondacije, a prijedlozi će biti uključeni u dalju implementaciju, uz obaveznu novčanu nadoknadu za najbolju ideju!