Connect with us

BiH

ZBOGOM, Preminuo Kemal Monteno

Čuveni pevač Kemal Monteno preminuo je danas u 11 sati.
LEGENDA Monteno je prošlog ponedeljka pušten na kućno liječenje.
Vest je za “Dnevni avaz” potvrdio Halid Bešlić nakon razgovora sa Montenovim sinom Đanijem. Monteno je imao 66 godina.

Legendarnom pjevaču, tekstopiscu i kompozitoru 16. novembra izvršena je transplantacija bubrega, na koju je čekao tri godine. Kratko vrijeme se osjećao dobro, ali je 21. decembra ponovo primljen u bolnicu, najpijre zbog povišene temperature, a potom i zbog postoperativnih komplikacija. Kako nam je potvrdio njegov menadžer Gane Pezikoza uzrok smrti je virusna infekcija.

– Veoma sam utučen. Kemal mi je bio jedan od najboljih prijatelja. Jutros su mi odmah javili za tužnu vest – rekao je Pecikoza za “Blic”.
Ćerka Adrijana kratko je za “Blic” rekla da je toliko utučena i da joj je teško da ne može ni sa kim ni da razgovara trenutno.
Od Kemala Montena počele su da se opraštaju i kolege i prijatelji Zdravko Čolić, Severina, Nina Badrić, Antonija Šola…

Severina je na Instagramu napisala je da kada je bila mala obožavala Montena i dodala da je imala sreće da u nekoliko navrata pjeva sa njim. “Kad sam bila mala, mazila sam televiziju kad bi ugledala Kemala Montena i govorila mami: “Ovo je jako dobar čovjek…” Napisao je pjesmu s kojom sam se vraćala u život nakon teških situacija…”, piše između ostalog pevačica.
Monteno je prošlog ponedeljka pušten na kućno lečenje, a kada su neki portali tada premeli vest da je preminuo pjevač se samo na to nasmijao.
– Povodom smrti Kemala Montena želim izraziti duboko žaljenje zbog odlaska velikog glazbenika i čovjeka. Njegova djela biti će zauvijek upisana u sjećanja i emocije mnogih generacija – napisala je na zvaničnom Fejsbuk profilu Koinda Grabar Kitarović, predsednica Hrvatske.

– Smijao sam se kao lud jer kažu da onaj koga živog proglase mrtvim živi 100 godina, a meni je ovo treći put – rekao je tada Monteno.

Kemal Moneteno rođen je 1948. godine.
Ostaće upaćen po brojnim hitovima među kojima su najpoznatiji “Nije htjela”, “Jedne noći u decembru”, “Šta je život”, “Hiljade pahulja bjelih”, “Sarajevo ljubavi moja”, kao i po brojnim saradnjama sa ostalim pjevačima sa prostora bivše Jugoslavije.

 

izvor: Blic

Advertisement

Najnovije