Connect with us

BiH

Pronađene sjemenke indijske konoplje i na području opštine Modriča

Tokom akcije koju je proveo CJB Doboj izuzeta veća količina narkotika i akcizne robe.

Sektor kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Doboj zajedno sa policijskim stanicama opšte nadležnosti, 13. marta tekuće godine proveli su veći broj istražnih i operativno-taktičkih mjera i radnji na području grada Doboja i opština koje su u operativnoj nadležnosti Centra. Navedene aktivnosti provedene su u koordinaciji sa Okružnim tužilaštvom Doboj i po naredbi nadležnih sudova, a u cilju suzbijanja krivičnih djela. Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i Omogućavanje uživanja opojnih droga. Tokom pretresa i drugih provedenih pojačanih mjera i radnji pronađeno je i izuzeto ukupno: 944,07 grama zelene biljne materije koja asocira na opojnu drogu „marihuanu“, 509 sjemenki koje po svojim morfološkim karakteristikama asociraju na sjemenke indijske konoplje i drugi predmeti koji su u vezi sa svrhom pretresa. Pronađeno je i izuzeto 5.898,00 grama rezanog duvana za koje vlasnik nije posjedovao prateću dokumentaciju. Dalji rad po predmetu koji se odnosi na pronađeni i izuzeti rezani duvan preuzela je nadležna Republička tržišna inspekcija.

Na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Doboj izvršen je pretres stana koji kao član porodičnog domaćinstva koristi N.K. u Doboju, prilikom čega je pronađeno i izuzeto 366 komada sjemenki koje po svojim morfološkim karakteristikama asociraju na sjemenke indijske konoplje, jedna lula sa tragovima biljne materije koja asocira na opojnu drogu „marihuanu“ i namjenski isječeni komadi PVC folije sa tragovima praha bijele boje.

Izvršenim pretresom porodične kuće vlasništvo B.A. na području opštine Petrovo, pronađeno je i izuzeto 352,07 grama zelene biljne materije koja po svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu „marihuanu“, 85 komada sjemenki koje po svojim morfološkim karakteristikama asociraju na sjemenke indijske konoplje, lula, digitalna vaga tri nargile sa vidljivim tragovima upotrebe i drugi predmeti koji su u vezi sa svrhom pretresa.

Na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Modriča izvršen je pretres kuće koju koristi A.M. na području Pelagićeva, prilikom čega je pronađeno i izuzeto 592 grama zelene biljne materije koja po svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu „marihuanu“, 34 komada sjemenki koje po svojim morfološkim karakteristikama asociraju na sjemenke indijske konoplje, četiri PVC vrećice u kojim se nalazio rezani duvan u listu, ukupne težine 5898,00 grama i jedna digitalna vaga.

Izvršenim pretresom kuće koju kao član domaćinstva koristi D.D. na području opštine Modriča, pronađeno je i izuzeto 24 komada sjemenki koje po svojim morfološkim karakteristikama asociraju na sjemenke indijske konoplje.

Nakon dkumentovanja protiv lica kod kojih je pretresom pronađena i izuzeta opojna droga
biće preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

izvor: Ljerka Stanimirović  (CJB Doboj)

Advertisement

Najnovije