FOLLOW US ON SOCIAL

Načelnik opštine Šamac Savo Minić izjavo je za Srnu da je u Šamcu počela gradnja nove zgrade Centra za socijalni rad koja je u majskim poplavama uništena, dodavši da bi objekat trebalo da bude gotov do maja.

Srn2015-2-25_144097_1-400x300

 

 

 

 

 

 

 

 

– Bitno je da je Razvojni program UN      /      UNDP/ obezbijedio sredstva u iznosu do      200.000 KM, a ukoliko bude nedostajućih    sredstava obaveze preuzima opština Šamac  – rekao je Minić.

Prema njegovim riječima, počele su  aktivnosti na izgradnji nove zgrade,  uklonjen je postojeći objekat, izvršena  parcelacija i počelo postavljanje novog  objekta.

On je naveo da ima sastanke sa  predstavnicima UNDP-a i izvođačem radova u vezi sa dinamikom radova.

– Imamo čvrsta obećanja da će ovo teći maksimalno pozitivnom dinamikom i da će Centar biti završen do maja – rekao je Minić.

Direktor Centra za socijalni rad Veljko Milkić zahvalio je opštini i donatorima, podsjetivši da je stara zgrada bila montažnog tipa napravljena 1976. godine i da je u majskim poplavama uništena.

– Nova zgrada biće istih dimenzija s tim što će biti od čvrstog materijala i imaće jedan sprat. U prizemlju će biti dva ulaza, od kojih jedan za dnevni centar koji smo predvidjeli prema Zakonu o socijalnoj zaštiti, a na spratu će biti ostale kancelarije – naveo je Milkić.

On je istakao da bi u dnevnom centru boravila djeca ometena u razvoju koja nisu uključena u neki vid obrazovanja i osposobljavanja, što bi pomoglo i njima, ali i njihovim roditeljima.

– To je nešto novo što nismo imali u Šamcu, predviđeno je zakonom i olakšaće mnogo roditeljima djece, a i nama rad s njima u budućnosti. Djeca bi tu bila dnevno zbrinjavana i imala bi psihosocijalnu podršku, edukacije i adaptaciju na nove uslove života – rekao je Milkić.

 

izvor: SRNA