Connect with us

Na danasnji dan

U saobraćajnoj nesreći poginula princeza Dajana

Dajana i njen verenik Dodi Al Fajed (eng. Dodi Al Fayedد) su 31. avgusta 1997. godine nakon večere u hotelu Ric u Parizu Dajaninim mercedesom krenuli u večernji izlazak. Automobil velikom brzinom uleće u tunel Alma i udara u zid i na mestu su poginuli vozač Henri Pol i Dodi, a Dajana je preminula 4 sata kasnije u bolnici. Jedini preživeli je Dodijev telohranitelj Trevor Riz Džons. Doktor Bruno Rion je u 4 sata ujutru objavio da je Dajana preminula od posledica unutrašnjeg krvarenja prouzrokovanog jakim povredama grudnog koša, pluća i glave.

Smrt Dajane i Dodija ostaje obavijena velom tajne i nakon 10 godina. Prvi optuženi bili su paparaci koji su ih u stopu pratili i nisu im pomogli nakon nesreće već su nastavili da fotografišu. Nakon toga sumnja je pala na vozača koji je navodno bio pijan. Sumnja se i na britansku obaveštajnu službu kojoj nije odgovarala veza princeze sa muslimanom. Takođe je misterija i beli Fijat uno koji je u tunelu okrznuo auto u kom su bili Dajana i Dodi, a nakon toga je nestao sa mesta nesreće.

Dodi je sahranjen iste večeri u Londonu, a Dajana 6. septembra 1997. uz sve kraljevske počasti na porodičnom imanju Spenserovih.

Da se podsjetimo princeza Dajana se 29.jula 1981.godine udala za princa Čarlsa u Katedrali Svetog Pavla u Londonu. Tokom braka ona se borila sa bulmijom, depresijom, a čak je u par navrata pokušala sebi da oduzme život. Taj brak je okončan 2.novembra 1996.godine kada su se Čarls i Dajana konačno razveli.

izvor: wikipedia

Advertisement

Najnovije